Начало » Блог » 10 начина да привлечете реклама на сайта си

10 начина да привлечете реклама на сайта си

В този блог искаме да ви споделим няколко прости и ефикасни съвета за привличане на рекламодатели на сайта ви. А именно: 

1. Поставете “Рекламирайте при Нас” хипервръзка или банер

Банерът и връзката трябва да водят към страница, на която се намират условията за рекламата и трябва да има начин за връзка с вас. Направете графичен банер, който изглежда добре и го поставете на място където да се вижда от посетителите.

2. Приемайте само реклами свързани с темата на сайт ви.

Ако уеб сайта ви е за компютри, не приемайте реклама от уеб сайт, който предлага риболовни принадлежности.

3. Покажете на бъдещия клиенти къде ще стои рекламата

Ако в момента нямате платена реклама,поставете банер на партньор на същото място, където ще стои платенета реклама. Можете също да поставите банери на други ваши сайтове.

4. Предложете на някой да поставите негова безплатна реклама

Ако поставите на блога си безплатна реклама (например на уеб хостинг компания) ще насърчите хората от други фирми с подобни услуги да поискат да си платят за реклама. Възможно е също компанията, която е получила безплатната реклама да поиска да си плати след като решите да махнете банера й. Поставете текстовата или графична хихервръзка без административен адрес, който да отчита посещенията от нея и без да има affiliate ID. Поддържайте контакт с рекламодателя и го помолете да ви даде пълна информация за това какво сте му донеслри като посетители и продажби.

5. Покажете публично статистиката на сайта си

Покажете на потребителите си основни данни за уеб сайта ви. Добре е те да видят уникалните посетители по дни и месеци и общият брой прочетени страници. Другото, което да им покажете са ранкът ви в Ahrefs.

6. Познавайте посетителите ви

Запознайте се с посетителите си. Добре е да знаете дали те са мъже или жени и каква е средната им възраст. Друга също важна информация е къде живеят, дали са сами или семейни, колко деца имат и т.н. Как да разберете всичко това? Може да правите анкети например.

7. Създайте добра секция “За нас”

В ния трябва да обясните, кои сте и за какво е уеб сайта ви. Обяснете на посетителите си какво обичате да пишете, каква е методологията ви и какви области покривате.

8. Избягвайте AdSense във Вашия сайт

(Този съвет се разминава с българските реалности) Той няма да се понрави и на много други хора, които печелят по няколко стотин долара на месец от Google AdSense. Google Adsense разваля визуално един добър уеб сайт и страниците в него изглеждат непрофесионално. Винаги би било по-добър вариант вие сами да персонализирате рекламните пространства и банери, така че те да изглеждат в унисон с вашия сайт.

9. Не се отклонявайте от тематиката на блога и уеб сайта си

Придържайте се към тематиката, която сте избрали. Ако всеки ден сменяте темата, потенциалните ви рекламодатели няма да знаят с какво точно е свързан уеб сайта ви.

10. Поддържайте професионален блог

Не разказвайте за котката си, за катаджиите по пътищата, за продавачката в кварталния магазин или за болната си леля. Не бъдете негативни! Това ще отблъсне рекламодателите ви.