Начало » Блог » Хостинг за бизнес сайт

Хостинг за бизнес сайт

Ако имате сериозна компания и искате да изнесете част от бизнес операциите си в Интернет ви трябва хостинг услуга, която отговаря на определени стандарти. Нека започнем с това, какво можете да направите. Можете например да поставите в Интернет част от базите данни и информацията, която трябва да бъде ползвана от служителите ви. Това е важно особено, ако имате повече офиси и то в различни региони. В такъв случай създаването на една база данни за обмен на информация и за систематизиране на бизнес процесите ви е доста необходима.

Друга възможност е да имате пощенски сървър за групова работа и обмен на различни задачи, срокове, съобщения и т.н. Тук ще ви се наложи да ползвате Microsoft Exchange сървър и тук няма да можете да ползвате Linux хостинг доставчици. Разбира се има софтуер за групова работа под Linux, като Evolution, но той няма толкова добра функционалност като тази на Microsoft Оutlook.

Други възможности са да изнесете част от продажбите си в Интернет, да систематизирате и подобрите обслужването на клиенти чрез специфичен софтуер, да поддържате помощни секции за обслужването на клиенти и т.н.

Какво ви трябва за сериозен бизнес уеб сайт?

На първо място добре структурирана база данни, която систематизира бизнес процесите ви и вкарвайки ги в Интернет създава възможност те да действат там ефикасно.

Добре е да имате още SSL сертификат, който гарантира, че сърфирането на клиентите ви в уеб сайта, общуването им с вас и трансфера на информация за плащания ще бъдат защитени.

Важно е да ползвате собствен сървър или ако той ви излиза скъпо да си вземете сървър под наем. Така ще можете да ползвате гарантирани ресурси и няма да сте зависими от други операции, извършвани на същия сървър, от други уеб сайтове.

Препоръчваме ви да ползвате такива бази данни и програми, които са добре оптимизирани и не забавят процесите ви. Срещаме се често с ситуации, в които компоненти на даден уеб сайт забавят работата на потребителите му заради не добре оптимизирани програмни решения.

Визията на уеб сайта също не трябва да бъде подценявана. Тя трябва да отговаря на концепцията ви за работа с клиенти и на това какво искате да виждат хората, с които работите. Затова използвайте цветовете, с които сте познати и създайте лесна навигация по Интернет страниците и възможност на всеки бързо и безпрепятствено да общува с вас и да достига до продукти и услуги.

Работата с клиенти или както е популярна в уеб бизнеса като “поддръжка” може да бъде добре систематизирана чрез онлайн интерфейс. Целта ви тук може да бъде да класифицирате проблемни области, да търсите обратна връзка за работата на операторите ви, да анализирате поведението на потребителите и да извличате полезно знание за бизнеса си.

Не на последно място е изискването да имате настроени за вас антиспам и антивирусни програми, които отчитат спецификата на вашия бизнес. Лошата новина за Интернет потребителите е, че спамът ще се увеличава и ако искаме да се предпазим от него ще ни трябват все по специфично настроени филтри, според вида събщения които получаваме и въобще според собствените ни изисквания.

Има и няколко други неща като оптимизация на уеб сайта за резултатите от търсене в популярните уеб търсачки, карта на уеб сайта, модули за новини, възможност да направите компанията си по-публична и атрактивна. За някои от тях сме писали в блога, а за други ще пишем в следващи статии.