Начало » Блог » Защо избрах хостинг в Jump?

Защо избрах хостинг в Jump?

Интернет се развива все повече с всеки изминал ден, а основен фактор за все по-активната му употреба е пандемията и настоящата ситуация, в която са поставени потребителите. Всеки ден биват създавани изключително много сайтове за забавление и услуги, които да улесняват живота ни. Те се съхраняват на далечни специализирани сървъри, чието пространство и капацитет са така наречените хостинги. Какво точно е той, кои са Jump.bg, какви видове могат да ни предложат, как да изберем подходящия за нашите нужди и други полезни детайли ще откриете по-долу.

Защо да изберем платен хостинг

Много компании биха могли да ни предложат безплатен хостинг и за повечето хора особено в България, където потребителската база на тази услуга е силно ценово-чувствителна, това може би звучи като примамлива оферта. Такъв тип възможности обаче крият и много “препъни-камъни” като това сайтът ви да зарежда бавно, липса на достъп до административен панел или дори някои данни могат да бъдат загубени безвъзвратно. Именно такива са само малка част от негативните последици от употребата на безплатен хостинг. 

Кои са Jump.bg

Jump.bg е една от най-бързоразвиващите се български компании, която предлага както хостинг, така и домейн услуги. Стартира през 2011 г. През тези десет години услугата се променя многократно в полза на нуждите на потребителите. Нещото, което обаче остава абсолютна константа в практиката на компанията, е неизменното качество, съчетано с изключително изгодни условия на ползване. Именно това я прави най-добрият избор за всеки, който иска да развива своя онлайн бизнес сайт. 

Хостинг от Jump

Какво е хостинг в Jump.bg 

Сайтовете в днешно време не са нищо повече от Content Management System. Това представлява една единна платформа или система, която осигурява оперирането със съдържанието като дава възможността за лесно и експедитивно създаване, публикуване и управление на информация от текстови, графичен или дори видео характер. Те са достъпни за ползвателите на интернет услуги.

Системата, която ни дава това удобство обаче се обслужва на специален компютър, който е физически отдалечен. Нарича се сървър и предлага дадено пространство, което се използва за съхранение на информация, нужна за адекватното функциониране на тази Content Management System. Точно това пространство е така нареченият хостинг, а физическата машина наричаме сървър. 

С годините се появиха компании, които специализират именно в предлагането на сървъри с постоянно захранване и още технологии, които предпазват клиентите им от всякакъв вид загуба на водещи данни и дори злонамерени действия като хакерски актове. Jump.bg е именно такъв доставчик на защитени и бързи услуги.

Какъв хостинг да избера

Преди изобщо да търсите правилния за вас и вашия сайт доставчик трябва добре да премерите своите нужди като потребител. Спрямо вида на вашия сайт, например, вие бихте имали нужда от различен вид поддръжка. Jump.bg са се погрижили за желанията на потребителите си и са създали различни хостинг планове, които предлагат различни удобства, но качеството е винаги едно и също-безкомпромисно!

 • Shared hosting — с помощта на нови технологии в областта на оптимизацията и екип от специалисти, клиентът може да избере бърз сървър LiteSpeed, както неограничен трафик, абсолютна защита на информацията и съпорт, отворен за казуси по всяко време на денонощието. 
Хостинг OneПлан СтартПлан СтандартПлан Бизнес
15 000 посещения/месец30 000 посещения/месец70 000 посещения/месец120 000 посещения/месец
5 GB невероятно бърз SSD диск20 GB светкавично бърз SSD диск60 GB светкавично бърз SSD диск150 GB светкавично бърз SSD диск
2,90 лв/месец6,50 лв/месец11,40 лв/месец21,50 лв/месец
 • Blogger/WordPress hosting-Wordpress набра невероятна популярност в последните години. Той е специализиран Content Management System, безплатен ни достъпен за всички по света. Той е идеален за създаване на сайтове от всякакъв характер, а за да го направи още по-лесно, Jump.bg създава план, съобразен с нуждите на тази система за менажиране на съдържанието. 

Така вие като клиент можете да се възползвате от най-високата производителност, сървър и кеширане с възможно най-висока скорост, както и минимални сървърен ресурс. Този план е най-подходящ за създаването и поддръжката на блогове, влогове и друг вид информационни сайтове.

Блогър Старт Блогър УниБлогър Про
60 000 посещения/месец100 000 посещения/месец150 000 посещения/месец
20 GB светкавично бърз SSD диск50 GB светкавичнобърз SSD диск75 GB светкавичнобърз SSD диск
8,50 лв/месец16,50 лв/месец26,90 лв/месец
 • E-Shop hosting-Ако искате да прехвърлите вашия физически бизнес в онлайн пространството, и по-конкретно да създадете и поддържате сайт, където да се случи вашият търговски процес с най-високи производителност и функционалност, този план на Jump.bg e точно за вас! Той е специално създаден и оптимизиран, за да може да ви осигури достатъчно пространство, максимална процесорна производителност и оптимална система за локално кеширане, която да ви даде онази невероятна скорост, съчетана с минимум ресурс на сървъра.
Онлайн СтартОнлайн БизнесОнлайн Про
60 000 посещения/месец100 000 посещения/месец150 000 посещения/месец
20 GB светкавично бърз SSD диск50 GB светкавичнобърз SSD диск75 GB светкавичнобърз SSD диск
8,50 лв/месец16,50 лв/месец26,90 лв/месец
 • Online Radio hosting — ако се мислиш за добър DJ, правиш яки тракове и искаш да достигнат го по-голяма публика, ако ти се води среднощна радио рубрика и искаш да те открият правилните хора, или ако пък имаш заведение или просто искаш да забавляваш или информираш хората в пространството, този хостинг план е за теб! Само няколко минути са ти нужни за конфигурация и услугата е на твое разположение!
ХобиПроDJБизнес
15 GB дисково пространсво за твоята музика, записани предавания, подкастове и реклами30 GB дисково пространсво за твоята музика, записани предавания, подкастове и реклами50 GB дисково пространсво за твоята музика, записани предавания, подкастове и реклами80 GB дисково пространсво за твоята музика, записани предавания, подкастове и реклами
До 100 слушатели едновременноДо 300 слушатели едновременноДо 500 слушатели едновременноДо 1000 слушатели едновременно
128 kbs bitrate256 kbs bitrate640 kbs bitrate
4,30 лв/месец8,90 лв/месец11,90 лв/месец19,90 лв/месец
 • Reseller hosting — ако искате да създадете своя компания за хостинг, но не сте отворени да направите голяма инвестиция в закупуване на лични сървъри, пълно оборудване, както и още много детайлни и нужни технологии, този план е решението за вашата цел. Вие имате възможността да се сдобиете със специален WHM панел за контрол, който е средството ви за управление и опериране с дейностите на хостинг. 
ФрийленсФрийленс+Бизнес
50 GB светкавичен SSD диск100 GB светкавичен SSD диск200 GB светкавичен SSD диск
100 CPU минути/ден (3000/месец)150 CPU минути/ден (4500/месец)200 CPU минути/ден (6000/месец)
1 IP адрес3 IP адреса5 IP адреса
20 безплатни cPanel акаунта40 безплатни cPanel акаунта60 безплатни cPanel акаунта
42,00 лв/месец79,00 лв/месец135,00 лв/месец

Как работят различните видове хостинг

 1. Споделен хостинг — това е подходяща опция за хората, създаващи и поддържащи любителски сайтове от всякакъв информационен характер като блогове и влогове. При този вид услуга има един единствен сървър, които е на разположението на много хора, които имат равни ресурси при ползване.
 2. Виртуален сървър /vps/ — тази услуга ви предлага инсталирането на собствен софтуер и конфигуриране. Подходящ вариант е за сайт с по-голям ресурс и му осигурява по-голяма гъвкавост.
 3. Отдалечен физически сървър/dedicated/ — възползвайки се от тази услуга, вие получавате собствен сървър, с който можете да боравите по подходящ за вашите нужди начин. Можете да инсталирате и конфигурирате ваша операционна система. Това е най-добрият вариант за поддръжката на големи сайтове с хиляди посетители всеки ден.
 4. Облачен/cloud hosting/ — това представлява цяла система, изградена от сървъри, която осигурява ресурси за всеки един от тях. По този начин, този вид хостинг не ви ограничава като клиент до възможностите на една единствена сървърна физическа машина. 
Виртуални сървъри

Защо Jump.bg е най-доброто решение за всеки бизнес

Винаги на разположение

Не само че екипът на Jump.bg е съставен от специализирани професионалисти, но освен това те са винаги на ваше разположение. Съпорт центърът е активен денонощно в готовност за бързо и ефективно решение на всеки възможен казус. Можете да се свържете с тях по няколко различни начина:

 • да изпратите имейл на support@jump.bg;
 • да звъннете на 02 448 4023;
 • да създадете ticket през клиентския портал. Логвате се на http://www.jump.bg/members/ и всичко става за секунди!

Мигрирай сайта си напълно безплатно

Миграцията на сайт може да бъде огромно изпитание за повечето хора. Това представлява процеса на прехвърляне на сайт от един хостинг на друг. Тази процедура за жалост се оказва твърде комплексна за хората, които не са “навътре” с материята и често резултатът е негативен, а именно загуба на важна информация или пък просто преживяването на потребителите бива ограничавано, което не е препоръчително, когато развиваме сайт.

За да бъде мигриран един сайт по най-лекия и безболезнен начин е препоръчително да намерите точния професионалист и той да поеме тази важна задача срещу заплащане. Jump.bg обаче ви предлагат тази услуга напълно безплатно и то изключително експедитивно! И за да е още по-хубаво, дори ще компенсират разходите ви за оставащите месеци от текущия ви друг хостинг план!

Услуга, достъпна за всеки

Цената има значение и обикновено по-високата цена е еквивалент на по-високо качество. Jump.bg разбиват този мит и ви предоставят безкомпромисно качество срещу разумни месечни такси. Това прави услугата достъпна за всеки, без уловки и главоболия.

Миграция на сайт

Промоционални кодове за отстъпки

Да, точно така! Освен ниските цели, Jump.bg ни предлагат и промо кодове, които потребителите могат да използват за хостинг и домейни на платформата. Ето, например, divna10 е код, които дава 10% отстъпка за всяка предлагана услуга. Може да бъде използван еднократно от нови клиенти. По същия начин divna25 се използва еднократно от нови потребители на компанията и дава отстъпка от цели 25% за хостинг и Cloud VPS. Divna10R пък дава 10% отстъпка за хостинг и Cloud VPS както през цялата първа година, така и за всяка следваща съвместна работа!

Ефективност и бързина с Litespeed

LiteSpeed е софтуер в полза на уеб сървър, създаден от LiteSpeed Technologies. Той е новаторска версия на Apache HTTP, който обаче предлага същия формат за конфигуриране, но е също толкова фукционален колкото класическия вариант. Много по-експедитивен, оптимизиран, но вече с вграден вид кеширане, Litespeed предлага ефективност и бързина. Не на последно място, Litespeed ни дава защита срещу DDoS атаки и Brute-force защита за всичките ни WordPress-форматирани платформи.

Скорост на сайт

Сигурността е на първо място!

За да може Jump.bg да гарантира качество и непрекъсваемост на предложените си услуги, всички части на механизмите на работа са защитени с резервен план. Така, каквото и да се случи, в ситуация на неизправност или изненадващ инцидент, резервата винаги е на разположение, за да можете вие да получите услугата си стабилна и непрекъсната. Интернетът, който се използва се поддържа от 4 различни доставчика. Това е информация, която рядко се споделя с потребителите, но jump.bg разчитат на качество и прозрачна политика!

Пространство за всички

Броят на акаунтите обвързани в един сървър е решение, зависещо от много комплексни фактори-капацитета и мощността му. Решението на Jump.bg е да има достатъчно пространство на вървъра за всеки клиент. Това не позволява на компанията някои оптимизации, но пък осигурява комфорт, сигурност и почти неограничени възможности за клиентите.

Успех без лимити

Масово компаниите, които предлагат хостинг услуги, ги осигуряват при определени условия, едно от което е ограничения брой файлове и папки. Благодарение на политиката си за повече пространство за клиентите обаче Jump.bg могат да предложат услуги без да налагат такива лимити. На техните сървъри има място за нуждите на всеки бизнес!

Също така те предоставят безлимитен тафик по същата причина. По-малкото акаунти на сървърите дават възможност всички да разполагат с нужния ресурс.

Вземи твоя домейн за минути

С Jump.bg можеш да закупиш и свой домейн, какво и да направиш трансфер на домейн. В сайта им можеш да откриеш поле за проверка дали твоят мечтан домейн е на разположение и за кои разширения по-конкретно. Те предлагат както класическите .com, .bg и тн., така и по-новите, модерни, а дори и по-евтини вариации — .art, .stream и тн. Всичко е направено изключително удобно, а по-голямата част от тях са на промо цени! Да закупиш или трансферираш домейн вече е детска игра!

Български сървъри на разположение

Ако публиката на вашите изяви или потребителите на вашия бизнес са предимно в България, е повече от логично сайтът ви да се хоства от сървъри тук, за да е по-бърз, удобен и приятен за ползване от вашите посетители. Когато искате за закупите дадена услуга, имате опция да изберете сървър спрямо локацията му. Просто цъквате на “България — Използван датацентър” и комфортът на вашите потребители е осигурен!

Без загуба на информация

Всеки сайт трябва да разполага с ежедневен backup. Именно той гарантира, че всякаква информация би могла да бъде възстановена при проблем, появил се като резултат от грешки или атаки. За да не го правим всеки ден ръчно, компанията Jump.bg има система, кояъо го върши вместо нас. Това копие се пази в архив и при възникнал неприятн казус от такъв характер само за няколко минути всичката уж загубена информация се възстановява.

Смарт Администрация

CPanel позволява интелигентно администриране на акаунтите. Предлага всякакви опции за ефективно опериране и функциониране за JetBackUp, бази данни, домейни, зона за сигурност, софтуер, SSL сертификати и тн.

Какво са SSL сертификатите

SSL сертификатите са ключови за създаването на връзка на доверие с посетителите на вашия сайт. Освен това са и изключително важни за класирането на вашия сайт, когато посетителите търсят в интернет. Jump.bg ви дава възможност да инсталирате безплатен сертификат Let’s encrypt за всеки домейн, а cPannel подновява серитификатите напълно автоматизирано на всеки няколко месеца за ваше удобство.

Пълна защита

Защита на сайт

 За защитата на вашите сайтове Jump.bg използват най-новаторските технологии и оптимизации за цялата мрежа — CageFS, ModSec, cP Hulk Brute Force Protect и т.н.

много готин тип